Wat is een typisch Marjon-boeket?    

“Het liefst werk ik met kleurrijke en bijzondere bloemen, want die maken het boeket speciaal. Seizoensbloemen vind ik het allermooist, omdat de bloemen die op dat moment volop bloeien de beste kwaliteit en de mooiste uitstraling hebben. In mijn werk zal het seizoen dan ook altijd zichtbaar zijn.”

Waar heb je ervaring opgedaan?

“Na mijn opleiding aan de Middelbare Tuinbouw School in Nijmegen heb ik gewerkt bij diverse bloemenzaken. Sinds 2002 werk ik bij bloemenatelier Han Fokkink in Lochem. Hier heb ik geleerd wat kleur voor een boeket kan doen: hoe combineer je de diverse soorten zo dat ze elkaar versterken. Ik hoor dan ook vaak van klanten dat ze ons bloemwerk zo verrassend vinden. Een mooi compliment.”

Wat doe je nu met de kennis die je hebt opgedaan?

“Sinds ik de propedeuse heb gedaan van de lerarenopleiding groen onderwijs STOAS, geef ik workshops bloemschikken aan groepen. Alhoewel ik het liever een workshop bloemstyling noem. Ik regel de materialen, begeleid en inspireer de cursisten uit de groep. Het zijn echt leuke en vrolijke bijeenkomsten waar ik mijn kennis van het bloemenvak kan overdragen.”

Waar geef je de workshops bloemstyling?

“BloemByMe werkt vanuit het oosten van Nederland. De workshops bloemschikken worden gegeven in Laren Gelderland en zijn dus goed bereikbaar voor groepen uit Lochem, Deventer, Zutphen, Borculo, Markelo, Holten, Bathmen en Gorssel. Uiteraard kan ik ook naar je toe komen, bijvoorbeeld voor een vriendenuitje, teamuitje of groepsuitje op locatie.”