De Herfst is echt begonnen…

 

Wat is het toch een superleuk seizoen, zoveel mooie materialen, altijd een feest om mee te werken!  Al die mooie kleuren, Heerlijk! De eerste workshop al weer mogen geven, leuk, gezellig en creatief bezig zijn…

 

De planning van de Herfstworkshops voor dit najaar staat online, dus als je zin hebt om mee te doen, schrijf je dan snel in! Dit kan bij het tabblad `Workshops` of mail naar info@bloembyme.nl

 

 

Hieronder nog een filmpje van een leuke workshop van afgelopen week, een krans of hartvorm maken met tijm, olijf en bottels, heel gaaf!

 

 

 

Bloemistenwedstijd: Flowercup 2018

 

Dit jaar was ik voor het eerst één van de deelnemers aan de Flowercup, een wedstrijd alleen voor professionals, georganiseerd door de Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW).

Dit keer was de opdracht, een handgebonden boeket met daarin verwerkt een zwarte Oasisbol met een doorsnede van 20 cm.   Techniek, maar ook het Idee, Kleur gebruik en de gehele Compositie, waren de vier beoordelingscriteria.

Het was een mooie ervaring, leuk om een keer deel te nemen, maar niet in de prijzen gevallen.

Onderstaand filmpje heb ik gemaakt van begin tot eind, tijdens het maken van het boeket.

 

 

 

 

Handige tips voor bloemen voor een Plukboeket

 

Ik kan terugkijken op een leuke periode met veel gezelliger workshoppers op locatie en in mijn eigen atelier. En het is zo’n leuke workshop op te doen, echt ieder seizoen leuk. In de herfst met mooie bessentakken, herfstblad en een mooie Chrysant, in het voorjaar is het supergaaf om zo’n plukboeket met bloesem, lange Franse tulp en Ranonkel op de vaas te schikken en in de zomer heb je zó veel keuze aan bloemen, dan moet je echt keuzes maken!

 

En dat is nou precies wat ik vaak hoor van mijn cursisten, welke bloemen zijn geschikt voor zo’n plukboeket? Welke tips kan je me geven? Het is juist erg leuk aan zo’n boeket dat je kiest voor verschillende vormen, lengtes van bloemen en als je wilt ook diverse kleuren, maar dat is heel persoonlijk. Je  kan dan bijvoorbeeld kiezen voor een Delphinium (Ridderspoor), Helianthus (Zonnebloem), Eremures (Naald van Cleopatra) en/of Anthirinum (Leeuwebek) als lange bloemen in combinatie met halflange bloemen bijv. een Roos, Phlox (Vlambloem), Alstoemeria (Incalelie), en/of Matricaria (Kamille) en nog een paar korte bloemen, zoals Zinnia, Cosmea en/of Alchimella (vrouwenmantel) voor finishing touch.

 

En hoe je dat nou mooi op de vaas schikt? Dat kan je leren bij één van mijn workshops ‘Hoe schik je een Plukboeket’.

 

Hiernaast nog een paar foto’s van deze leuke en hippe workshop.

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw bij Bloem by Me , Cursus!

 

Tijdens deze reeks lessen leer je van alles over het bloemenvak, vooral veel verschillende technieken die jezelf ook weer kunt toepassen. Superleuk en leerzaam als je het zelf ook leuk vindt om thuis creatief bezig te zijn!

Er komen veel verschillende thema’s aanbod, verschillende draadtechnieken, arrangementen voor binnen en buiten en ook bindtechniek. Creatief en altijd passend binnen het seizoen.

Uiteraard vertel ik je veel over de producten en materialen die je gebruikt, hoe je producten het beste kunt gebruiken en verwerken in een arrangement. Leuk en leerzaam tegelijk!

In tegenstelling tot de workshops die ik geef, ga je bij de cursus zelf op pad/zoek naar materialen. Je krijgt van te voren de opdracht, met daarbij info over materialen die je hiervoor zou kunnen gebruiken. Of je neemt materialen mee op eigen initiatief en inzicht, dat kan natuurlijk ook.

De cursus bestaat uit 8 lessen, vier in het voorjaar en 4 keer in het najaar. De eerste les is in februari. Daarna maart, mei, juni en in het najaar, september, oktober, november en december.

Er zijn twee groepen, dinsdagochtend 9.30 – 11.30 uur en donderdagavond 19.30 – 21.30 uur. (De eerste aanmeldingen zijn al binnen, dus schrijf je snel in! )

 

Voor meer info, vragen en inschrijven kan via info@bloembyme.nl of 06-204 899 40.

 

Hartelijke groet,
Marjon

 

 

 

Speciale opdrachten

 

Deze week een leuke, speciale opdracht gemaakt; Een Kerstpaard van kerstgroen als kerstcadeau. Mocht je ook een speciale wens hebben, ik maak graag van dit soort specifieke opdrachten! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

Romantisch bruidswerk….

 

 

Afgelopen augustus dit mooie bruidswerk mogen maken voor een bruidspaar…

 

Hoe fijn is het als je zo`n speciale dag ook met mooi bloemwerk naar je eigen wens kunt laten maken, een bruidsboeket hoort er natuurlijk bij met een bijpassend bruidegomcorsage zodat jullie er samen prachtig uitzien! Je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt, je kan het aanvullen met gastencorsage`s, autodecoratie, mooi boeket in de trouwzaal en/of leuke tafelboeketjes voor het diner en feest…

Ga je binnenkort trouwen en willen jullie jullie trouwdag met stijlvol, uitbundig of juist heel subtiel bloemwerk gedecoreerd?

 

Vraag gerust naar de mogelijkheden, ik adviseer u graag! info@bloembyme.nl

 

 

 

 

 

 

Herfst….

Joehoe! Het is herfst en mijn hele workshop programma voor dit najaar staat online! Je kan je dus weer inschrijven voor het maken van een stoer en decoratief herfstarrangement! En hoe leuk is het om een zelfgemaakt pronkstuk op tafel te hebben. En geloof me, je hoeft echt niet heel creatief te zijn, ik maak een voorbeeld en help je graag om een mooie creatie te maken!

Allemaal lekker stoer en heerlijk lang houdbaar. Volop genieten van je eigen herfstcreatie dus!

Inschrijven kan bij het tabblad ´workshops´ of stuur een mail naar info@bloembyme.nl

Er is ook weer de mogelijkheid om dit in combinatie te doen met een hightea, maar dit kan alleen op afspraak. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

 

 

 

 

Ranonkel

Charmante witte Ranonkel

De ranonkel is misschien wel de meest onbekende voorjaarsbloem. Echt zo zonde, want hij is zo mooi en echt een dankbare bloeier. De bloemblaadjes openen zich echt volledig. Hij is er in het wit, geel, roze, paars en rood. Leuk om een bonte bos ranonkels in je huis te zetten of om cadeau te geven!

De ranonkel komt oorspronkelijk uit Midden-Azië, via een lange weg in Europa belandt en de Latijns naam Ranunculus gekregen.

De symboliek van de ranonkel is charme.

Heel toepasselijk! Vindt je ook niet?

 

 

Voorjaars- en paasworkshop programma online!

 

De voorjaars- en paasworkshops staan weer online. Bekijk het hele programma onder het tabblad ‘workshops’. Lijkt het je leuk om een keer deel te nemen? Reserveren kan via de website, maar een mail naar info@bloembyme.nl kan natuurlijk ook.

spring flowers

 

Ook dit keer weer de mogelijkheid om een combinatie te doen met een heerlijke high tea verzorgt door Anne Varenbrink. Er staan een aantal data gepland, mocht je dan niet kunnen en toch een keer deze gezellige combi willen doen. Mail gerust, plannen we een andere datum.

 

Wie weet tot snel!

 

Groet Marjon

 

 

Vanavond eerste workshop van het seizoen… Herfst!

Superveel zin om weer aan de slag te gaan met allemaal mooie herfstmaterialen. Heerlijk al die warme kleuren, mooie rode Hortensia’s, bottels en vruchten… Genieten! Misschien wel het mooiste seizoen van het jaar qua materiaal keuze en daarbij ook houdbaarheid. Je hebt er lekker lang plezier van…

Lijkt het je leuk om ook een keer deel te nemen, vraag gerust naar de mogelijkheden!

wp-1475150582907.jpgwp-1475150686361.jpgwp-1475150417656.jpgwp-1475150510719.jpg

 

Workshop Bloemstyling met High Tea

 

In het najaar gaan wij samenwerken! Het wordt creatief, relaxed en lekker.

Marjon geeft een trendy workshop bloemstyling en Anne verzorgt tijdens deze workshop een heerlijke high tea, of een heerlijk diner voorafgaand aan de workshop wanneer je op een avond komt.

De workshop bloemstyling duurt ongeveer 2 uur en zal gekoppeld zijn aan de herfst. Je maakt iets moois en creatiefs wat je daarna mee mag nemen naar huis. Na afloop zal er een heerlijke high-tea worden verzorgd door Anne. Wanneer je ’s avonds komt zorgt Anne voor een diner voorafgaand aan de workshop.

We hebben een aantal data waarop we de workshops geven, maar heb je een ‘clubje’ van een aantal personen (bijv. vriendinnen, collega’s of familie) en willen jullie graag apart, een andere keer of bij een van jullie thuis, mail ons dan ook, dan kijken we naar de mogelijkheden.wp-image-1943213727jpg.jpg

Wij bieden onze workshops in combinatie met een high tea/diner aan in ieder geval aan op:

– Vrijdagavond 23 september van ca 18u tot 22u (met diner)

– zaterdag 24 september van ca 13u tot 16.30u

– zondag 9 oktober van ca 13u tot 16.30u

– vrijdag 21 oktober van ca 18u tot 22u (met diner)

– zaterdag 22 oktober van ca 13u tot 16.30u

– zondag 6 november van ca 13u tot 16.30u

De kosten zijn 49,50 euro per persoon.

Opgeven kan bij Marjon Koeslag via info@bloembyme.nl of 0620489940, of bij Anne Varenbrink via annevarenbrink@hotmail.com of 0619870083.

Groetjes Anne & Marjon

 

 

 

 

Herfst Workshops online!

Vanaf vandaag staan mijn herfstworkshop online. Er is vanaf nu dus de mogelijkheid je in te schrijven via mijn website onder het tabblad Workshops of een mailtje naar info@bloembyme.nl

 

 

Volop nieuwe creatieve ideeën!

 

De zomervakantie breekt bijna aan. Heerlijk even de tijd om bij te komen, uit te rusten en natuurlijk op te laden, zodat je weer volop nieuwe plannen kunt maken voor het komende jaar.

Ikzelf ben ook druk geweest met het nieuwe workshop programma voor aankomende Herfst en Kerst. Veel data gepland, en ik kan alvast verklappen het wordt leuk, creatief en zelfs lekker!

Vanaf volgende week staat alles online en is inschrijven mogelijk!

Mocht je meer of alvast informatie willen voor bijvoorbeeld een familie- of vriendenuitje. Neem gerust contact op, via info@bloembyme.nl.41148c68348927d3114ee39e6a367ab3.jpg

Lieve groet,

Marjon

Lekker Plukken!

 

Vandaag het eerste boeket uit eigen tuin geplukt! Dus bij mij is nu officieel het plukseizoen geopend en dat is toch wel een geluksmomentje voor me!! Een boeket met heerlijke Akelei, Lupine en zelfs al een witte Korenbloemen! Er komt nog zoveel meer komend zomer, maar deze wil ik al graag delen.

 

  

Voorjaarskrans

Vandaag heerlijk de voorbereidingen getroffen voor de workshop op 20 April,  met als resultaat een kleurrijke Voorjaarskrans.. Eentje om vrolijk van te worden!!

Wil ik graag met jullie delen…

wp-1459937727227.jpeg

Ook zo’n mooie krans maken? Dat kan! Stuur een mail naar info@bloembyme.nl voor meer informatie of inschrijven.

Bolletje wol

 

Bolletjes, zulke heerlijke voorjaarsbloeiers, altijd leuk om in huis te hebben!

Eerst alleen groen blad, om je vervolgens te verrassen met fleurige bloemen. Heeft altijd iets ontluikends…..

Ik heb nog een grappig, creatief ideetje voor de bolletjes in huis…. Je spoelt de bolletjes schoon, dwz alle aarde eraf, en je wikkelt het bolletje in wol. Worden het net bolletjes wol, geeft een heel grappig effect. (zie afbeelding). Je kan zelf kleurencombinaties maken. Je kan kiezen voor ton-sur-ton of juist contrasterende kleuren, laat je eigen creativiteit spreken!

 

wp-1458485937680.jpeg

Pasen

Pssttt…. Hoe ik het bij jullie thuis? Al wel eens leuke paastak staan, maar nog niks gezelligs op tafel? Ik heb echt een superidee!!

Vul een schaal met uitgeblazen eieren, zet er wat frivole voorjaarsbloemetjes in. Rondom kan je eventueel nog wat paasdecoraties doen, zoals veertjes of kwarteleitjes.

Easy en superleuk!!

wp-1458485869001.jpeg

Spring-Time

Mijn eerste blogbericht. Toch wel even onwennig.
Eigen website, nieuwe doelen, kansen en heel veel inspiratie om te delen. Spring-time dus!

 

Spring-Lente-Voorjaar

Bij iedereen begint het ongemerkt weer te kriebelen. Alles moet net weer even anders, nieuw of gerestyled worden. Dat is ook heel passend bij het seizoen.
In de natuur komt ook alles opnieuw tevoorschijn. Voorjaarsbollen laten zich voorzichtig weer zien, bloesem fleurt alles weer op, bladeren ontpoppen zich, om vervolgens uitbundig onze omgeving van een frisse groene kleur te voorzien.
Alles nieuw, fris en uitbundig!Bloesem

En dit willen we natuurlijk ook in ons eigen huis of zaak. Door mooie bloesemtakken van bijvoorbeeld, de Magnolia of Kersenbloesem (afbeelding) aan je interieur toe te voegen haal je het voorjaar in huis. Superleuk en eenvoudig!

 

 

 

 

Er zijn geen recente Facebook berichten om te tonen.